Er wordt volop gezaaid, nog even dan is het openingsfeest met volop activiteiten voor kinderen

De Polderin mei 2024

Weij introduceren deze maand…

Een wervelend programma voor het lentefeest op 11 mei: het startsein voor nog veel meer leuke activiteiten in de maand mei!  De 1e reserveringen voor Weij zijn dan ook al binnen en dat is in De Polderij niet anders. De Polderaars koken er weer vrolijk op los en de ene na de andere lekkernij rolt de keuken uit. We kunnen niet wachten tot we weer met lekkers uit de tuin kunnen koken en daar wordt ondertussen hard aan gewerkt… Kom, De Polderin!

 

De Polderij

 

Private dining

Onze diners rijzen de pan uit! We merken dat er weer graag gedineerd wordt na een lange dag vergaderen, een training of teambuilding op onze locatie. Nu was ons Breinmaal buffet altijd al een feestje – we staan niet voor niets bekend als culinaire locatie – we merken dat we er steeds meer handigheid in hebben gekregen! Waar het vroeger altijd spannend was om onze gasten een geweldig diner uit te serveren. Draaien we nu, met een fantastisch team Polderaars, voor een diner, borrel- of kookworkshop onze handen niet meer om. En dat is dubbel genieten: voor de gasten, én voor ons!

 

Review uitgelicht

En als gasten dan helemaal blij en enthousiast met ons zijn, is dat een kroon op wat we met elkaar neerzetten. Deze review van Özgür Eylen, hospitality guru, maakt ons zo aan het stralen, dat we hem graag even uitlichten: “De Polderij is ‘one of a kind’. Ze zijn uitzonderlijk onwijs vriendelijk en professioneel, ze denken mee en alles is altijd ( na 12 trainingen van 8 uur in laatste 6 maanden) op tijd en perfect geregeld. Eten en drinken is zo goed dat men bijna aankomt op een dag…” Klik hier voor meer veren 🪶🪶

12 trainingen van 8 uur? Özgür en zijn vrouw Laura verzorgen vanuit Hands-Up Leadership hier, in De Polderij, een wervelende NLP-opleiding voor leiders. Wij hebben een groep cursisten zich zien ontplooien tot zelfbewuste, op de toekomst voorbereide leiders. En… Ze gaan het nog een keer doen! Er is plek voor maximaal 6 cursisten. Kijk even op hun site voor meer info.

 

Gratis de ruimte

Wil jij ook een keer in De Polderij aan de slag maar heb je beperkte middelen? Ieder jaar geven wij een groep gratis de ruimte. Heb jij in 2024 voor een bijzonder maatschappelijk of duurzaam initiatief van jouw ANBI een vergaderlocatie nodig? Schrijf ons aan: we stellen onze duurzame locatie ook dit jaar weer kosteloos* open voor een mooi initiatief!

Ja! Geef mij gratis de ruimte!

*Wij stellen onze ruimte gratis ter beschikking. Kosten voor koffie, thee en andere Breinkost komen er nog bij.

 

Polderaar paspoort

Gastvrouw Yaël: “Mijn eerste grote passie is van jongs af aan dansen en muziek.

Gastvrouw Yaël met huisgemaakte quiche bij De Polderij

Passie: Mijn eerste grote passie is van jongs af aan dansen en muziek. Als klein meisje kon je mij altijd voor de spiegel vinden terwijl ik danste op allerlei soorten muziek. Toen ik werd aangenomen op de dansacademie werd mijn droom werkelijkheid tot een vervelende blessure deze droom na 5 jaar helaas weer onmogelijk maakte. Gaandeweg vond ik gelukkig weer een nieuwe passie: eten!! Zowel buiten de deur eten als zelf koken, en natuurlijk BAKKEN!

Talent: Ik denk dat mijn talent toch wel bij het bakken ligt. Ook ben ik 15 jaar geleden begonnen met groepslessen geven in de sportschool/het zwembad wat ik ook nog steeds met veel plezier doe. En ik heb ook echt een talent voor heel veel eten haha!

Favoriete gerecht: Ik ben gek op sushi. Maar ben ook dol op Italiaans. Zowel een lekkere pizza als bijvoorbeeld een goede truffel risotto. Ohja en toetjes!

Lievelingsplek in het groen: Mijn lievelingsplek in het groen is toch de duinen. Wij wonen bijna aan het strand en soms vergeet je hoe bijzonder dit gebied eigenlijk is. Maar ik kan ook genieten van een mooie wandeling in de bossen met mijn gezin.

Weij Streekproeverij

 

Aanstaande zaterdag lentefeest

We zijn druk in de weer met de voorbereidingen voor ons lentefeest! We organiseren activiteiten, werken aan onze vindbaarheid, verspreiden flyers en posters, richten de barcontainer in, maken een smakelijk lentemenu… Ondertussen zaait De Groentemeester erop los: spinazie, snijbiet, radijs, rode biet, sla, andijvie, tuinbonen, peulen, kapucijners, raapstelen, uien, knoflook, prei, broccoli, koolrabi, spitskool, paprika, aubergine, tomaten, aardappels, rode kool en de 1e bloemen staan al in de grond. Alles om straks weer fijn te kunnen oogsten.

Want aanstaande zaterdag is het al zover: om 09.30 uur openen Weij Bar en De Groentemeester het seizoen. Wat beleef je allemaal bij Weij? Op 11 mei? Weij vieren de lente met:

  • sluit aan bij De Groentemeester want Remko geeft 2 gratis rondleidingen door de zelfoogsttuin (ter waarde van € 3,00 per persoon), om 10u en om 14u;
  • jonge bezoekers maken en versieren met Cadeautjes uit het Bos hun eigen vogelhuisje voor aan de muur bij Weij Bar;
  • Unienk fotografie maakt prachtige portretfoto’s voor je online profiel, of voor aan de muur – het is ook mogelijk om een portret in de Weij te laten maken van je kind(eren);
  • bij Weij Bar geniet je de hele dag de lekkerste huisgemaakte taart, quiche, salades, soep, boterhammen en koffie. Wil je komen picknicken? Reserveer vast jouw lunch en wees verzekerd van een plekje!

 

Activiteitenkalender

Wat hebben Weij er zin in! Het gaat bruisen komend seizoen bij Weij. Want er staan allerlei te gek gave activiteiten op het programma! Te beginnen met mei:

Activiteitenkalender mei 2024

 

Kun je ’t vinden??

Er is dus van alles te doen bij Weij komend seizoen. Maar kun je het ook vinden? Daartoe dient onze bewegwijzering. Nadat Tom en Joyce de bewegwijzering in kaart hebben gebracht, werkt Joop met een vakkundig ontwerp aan prachtige borden – Tom demonstreert 😃

route Weij Maassluis

De Groentemeester

Is met veel man- en vrouwkracht het land aan het bewerken. Remko en een groep enthousiaste vrijwilligers zijn bijna dagelijks op het land te vinden. Vanaf half mei kunnen de inmiddels 85 oogstgenoten naar verwachting hun eigen onbespoten groenten weer van het land oogsten. Er wordt dus volop gezaaid. En er wordt hard gewerkt om te zorgen dat alles er voor 11 mei weer mooi bij staat. Zo ligt er straks een prachtig houtsnipperpad en zijn de 1e bloemenborders al ingezaaid. Ook vind je komend seizoen bij Weij een waar kinderparadijs. Want, met veel dank aan een gulle gever, zijn er naast het houten speelhuisje en de zandbak ook 2 wipkippen om mee te spelen!

Kortom, alles wordt in het werk gesteld voor een mooi oogstseizoen en een heerlijke groene plek voor jong en oud. Wil je thuis ook zo’n mooi plekje creëren? Via De Groentemeester kan je biologisch bloemenmengsel, plantgoed en potgrond kopen.

Voedselbos Weij

Er zijn weer 2 nieuwe financiers voor Voedselbos Weij 🥳  Stichting Univé Buurtfonds en het Cultuurfonds doen mee! Ook zijn we een samenwerking aangegaan met Green Bookings, waarmee gasten van De Polderij kunnen bijdragen aan het planten van bomen. Wil je ook bomen planten bij Voedselbos Weij? Eind dit jaar organiseren we boomplantdagen, we houden je graag op de hoogte!

 

NME

We organiseren komend seizoen allerlei activiteiten rondom natuur- en milieueducatie (NME). We kijken erg uit naar de Soorten Speurmiddag op 25 mei en ook naar Wereld Milieudag op 5 juni. Op beide dagen werken we actief samen met partijen die zich inzetten voor duurzaamheid en natuur in en om Maassluis.