Tulpen in de vergadertuin bij De Polderij - pop-up koffiebar

De Polderin april 2024

Weij introduceren deze maand…

Voel je het ook? Het begint weer te kriebelen… Nee, het is geen hooikoorts, het zijn geen kriebelbeestjes en het is ook geen kalverliefde. Het zijn lentekriebels 🌷 Want Weij gaan weer open! En hier delen we een uitnodiging in dit thema én we delen een primeur met je. Kom je ook? De Polderin!  

 

De primeur: Weij-site!

Hij is klaar: deze website! Joyce en Robin, de zoon van de Groentemeester, hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan de online Weij beleving. We zijn super blij met het resultaat 🥳🥳 Dus klik lekker rond en laat ons weten wat je ervan vindt.

De Polderij

Wereld gezondheidsdag

Gisteren was het wereld gezondheidsdag. Mooi moment om aandacht te besteden aan onze Breinkost. Want we merken steeds vaker dat onze gasten geïnteresseerd zijn in wat voeding voor je brein doet. Daar spelen wij op onze culinaire locatie graag op in met een dagmenu dat van ochtend tot avond je koppie erbij houdt. Op onze krijtbordjes lees je welke hersenactiviteit gestimuleerd wordt. Daarbij worden collega’s vaak rijkelijk getipt om bepaalde ingrediënten wel (of juist niet) te eten. En daar worden wij dan weer blij van 😄 We mogen onze kennis regelmatig overbrengen met een kookworkshop. En Joyce is een aantal keer gevraagd of zij geen Breinkost receptenboek kan schrijven. Wie weet, wat in het vat zit…

 

Paint it purple

Tom ging los met een knalpaarse spuitbus. De poten van de tafel in onze verse vergaderruimte: de Opkamer, kregen een kleurtje. Het resultaat is supergaaf geworden. Nieuwsgierig? Je kan nu terecht in onze reflectie- en coachruimte.

 

Polderaar paspoort

Gastvrouw Nathalie: “Er is altijd wel iets dat een glimlach op mijn gezicht brengt!”

Gastvrouw Nathalie met verse lokale producten bij De Polderij

Passie: Natuurlijk word ik erg blij van lekker eten. Wat dat dan is? Eten waarbij je proeft dat alles gewoon klopt; goede kwaliteit, heerlijke smaak & waar ook nog eens voedingswaarde in zit!

Talent: Mijn enthousiasme & levensvreugde; er is altijd wel iets dat een glimlach op mijn gezicht brengt!

Favoriete gerecht: Mijn lievelingseten wordt klaargemaakt in de Italiaanse keuken. Dat mag pasta met een lang gepruttelde tomatensaus zijn, pizza zo uitde houtoven, maar olijfolie met knoflook & kruiden op knapperig brood is ookeen feestje! Oh ja en alles waar citroen in zit!

Lievelingsplek in het groen: Op mijn favoriete plek in de natuur geniet ik vooral van vergezichten, dat kan in de bergen, op de heide of in de duinen zijn. Al is een eekhoorn spotten in het bos ook fantastisch mooi! 

Weij Streekproeverij

Huisgemaakte taart voor Weij

 

1e taart

We hebben onze crowdfunders meegenomen in de verbouwingsplannen en rondgeleid door de toekomstige Streekproeverij. Een goede gelegenheid voor taart! Het was fijn om deze betrokken mensen weer te zien en in gesprek te gaan over onze plannen. Er rolden zomaar weer een aantal bijzonder goede ideeën uit. En een heel welkom aanbod voor klushulp ⚒️

 

Bewaar die datum: 11 mei heropening Weij

Weij nodigen je graag uit voor ons lentefeest op 11 mei. We vieren de lente, openen we het oogstseizoen en heropenen onze pop-up koffiebar. We verwelkomen nieuwe oogstgenoten, er zijn rondleidingen door de tuin, er zijn knutselactiviteiten en Weij Bar is er voor culinaire omlijsting. Wil je komen picknicken? Reserveer vast jouw lunch en wees verzekerd van een plekje!

De Groentemeester

Bij zelfoogsttuin De Groentemeester is de afgelopen maanden hard gewerkt. Remko is weer dagelijks op het land en de vrijwilligers schieten geregeld te hulp. Met als resultaat dat er al behoorlijk wat gewassen in de grond staan. Nu nog beschermd onder koepels – zodat zij rustig kunnen ontkiemen. Er zijn ook 2 klusdagen geweest waarbij struiken voor het voedselbos zijn geplant en puin is geruimd. Wat zijn er weer bergen werk (lees puin) verzet! Er was gelukkig ook ruimte voor gezelligheid en om de handen te warmen tijdens een gezamenlijk soepmoment.

 

Voedselbos Weij

De 1e bessenstruiken staan in de grond! Met dank aan tuinderij WEIJdehorst, kochten wij 110 bessenstruiken. De tuinderij in Wassenaar verandert van koers en verkoopt zodoende een groot gedeelte van haar biologische plantgoed. Wil je ook biologisch geteelde fruitstruiken? Ze zijn nog te koop!

 

Financiering

De financiering voor voedselbos Weij gaat nu echt de goede kant op: we zijn al over de helft! We zijn heel blij met de bijdragen van Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. en de provincie Zuid-Holland. We zijn nog in afwachting van de laatste subsidieaanvragen en in de tussentijd kunnen we door met de voorbereidingen voor de aanplant eind dit jaar.

 

NME

We hebben de ambitie om actief te voorzien in natuur- en milieueducatie. We voorzien in rondleidingen, workshops en activiteiten rond de thema’s voedseltransitie, co2-opslag, waterretentie en biodiversiteit. En je maakt kennis met voedsel uit het bos bij onze lunchlocatie. Nu de natuur- en milieueducatie (NME) in Maassluis grotendeels is weggevallen, zetten we ons actief in om deze functie bij Weij nieuw leven in te blazen. Zodat kinderen, met hun voeten in de klei, kunnen ontdekken wat de natuur ons te bieden heeft en hoe we haar kunnen koesteren.