Handletteren
Het schrijven van de krijtborden is ieder jaar een project op zich. Past alles erop, is het goed leesbaar, is het duidelijk, ziet het er leuk uit? Steunend en kreunend deed Joyce de borden soms wel 4 keer overnieuw. Gelukkig wel dankbaar werk: de noeste arbeid leidde altijd tot leuke reacties. Maar dit jaar, wordt het wel heel profi aangepakt. De dochter van De Groentemeester is namelijk een kei in handletteren. Zij maakte al eens snoezige handgeschreven bloemenkaartjes voor de bloemenpluktuin. Nu draait zij er haar hand niet voor om de krijtborden professioneel te beletteren ๐
Generale repetitie
Ondertussen bereidt Eveline zich voor een op een generale repetitie. 3 dagen voor de opening, bedankt zij alle lieve vrijwilligers die hebben bijgedragen aan Weij Streekproeverij met een smaakvolle streeklunch. Eveline heeft de afgelopen 2 maanden wekelijks een dag ‘horeca stage’ gelopen in De Polderij om zich voor te bereiden op Weij. Zij rondt haar stage af met een barista workshop en dan de generale repetitie, waar zij haar kookkunsten ten tonele brengt. Eveline, maak je wat foto’s voor een kijkje in de keuken van de lunchlocatie?
Waar doen we het allemaal voor?
Dat is 1 van de 1e vragen die we onszelf gesteld hebben begin 2025. Want nu Eveline de bar gaat bevrouwen en Groentemeester Remko nรณg meer is betrokken bij de Streekproeverij, was het de hoogste tijd om dit met elkaar te onderzoeken en eens goed op een rijtje te zetten. En dat is gelukt! Alles wat we doen, konden we relatief eenvoudig terugbrengen naar onze 4 kernwaarden:
- in verbinding, met elkaar en gevoed door een enthousiaste groep vrijwilligers, oogstgenoten en bezoekers van onze huiselijke plek;
- dragen we bij aan de voedseltransitie vanuit een grote liefde en zorg voor de aarde, de basis van ons bestaan;
- daarbij staat duurzaamheid dus hoog in het vaandel;
- we voeden de innerlijke mens niet alleen met onze voedselboskeuken maar ook met een flinke dosis natuurbeleving, want natuur = gezond!
En dat heeft geleid tot een missie waar we allemaal blij van worden:
Wij geloven dat de voedseltransitie gewoon lekker moet zijn. Dit maken we waar met een toegankelijk, gevarieerd en verrassend menu met producten uit eigen tuin, bos en streek, die met zorg voor de aarde zijn geteeld.
Je leest het, de grootste tijd om eens te komen proeven! En dat kan dus alweer bijna… vanaf 10 mei!