De Weijbar met daarvoor een bord.

Weij Streekproeverij

Bij restaurant Weij proef en snoep je uitgebreid van al het lekkers uit bos, tuin en streek. We zetten een bijzonder concept neer met ons eigen ‘voedselbos restaurant’.

Weij Streekproeverij is het 1e restaurant in Nederland dat direct aan een voedselbos en een zelfoogsttuin grenst. Wat je op je bord vindt, is dus niet alleen verrassend (lekker), het is verser dan vers! Onbespoten en direct van het land, in onze keuken getransformeerd tot smaakmakende gerechten. Vind je het allemaal wat spannend? Dat is nergens voor nodig! Onze keuken is toegankelijk voor de ‘moeilijke’ eter en uitnodigend voor de gevorderde wildplukker.

Onze keuken is toegankelijk en uitnodigend.

Dit bereiken we in de eerste plaats door te luisteren naar onze gasten, naar jou dus! Door meer traditionele gerechten een bijzondere twist te geven. Door te koken met heel veel passie en plezier. Door, naast onze kaart, ‘supplementen’ aan te bieden waarmee je jouw favoriete gerecht helemaal naar je hand zet. 

Reserveren?

Op dit moment zijn wij het pand voor Weij Streekproeverij biobased aan het verbouwen. Weij openen naar verwachting onze deuren in 2025. Nog even wachten dus… Maar niet getreurd! Tijdens het oogstseizoen (vanaf mei tot oktober) kan je al bij onze pop-up koffiebar terecht: Weij Bar! 

reserveren Weij Bar

Weij Bar

Weij Bar is de voorloper van Weij Streekproeverij. Hier kan je van mei tot oktober terecht voor heerlijke biologische koffie of thee uit onze espressomachine, compleet met huisgemaakt lekkers, een simpele lunch met verse ingrediënten van het land of een uitgebreide picknick met alles erop en eraan. 

Openingstijden

Vanaf 11 mei tot 21 september 2024:

  • woensdag van 12.00–16.00 uur
  • zaterdag van 09.30–16.30 uur
  • zondag van 12.00–16.00 uur

Zomerstop: van 24 juli t/m 7 augustus.

Activiteiten

Er is van alles te doen, zien en beleven bij Weij Bar! Zo geeft De Groentemeester maandelijks een rondleiding door de zelfoogsttuin, is er geregeld Yoga in de Weij, gaan we knutselen, veldboeket binden, bijen van dichtbij bekijken, fotoworkshops geven, voorlezen, natuurproefjes doen… Houd de kalender van Weij Bar in de gaten.